Laddar

Knarklangare togs på bar gärning – döms till mångårigt fängelsestraff

I anslutning till en polisjakt hittades kilovis med droger.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En 44-årig man har dömts vid Malmö tingsrätt för grovt narkotikabrott. Tidigt på morgonen den 7 november förra året befann sig en polisinspektör i en polisbil vid en parkering i Rosengård.

Polismannen såg då hur den 44-årige mannen rörde sig på ett misstänksamt sätt över parkeringsplatsen. När polisen gick ut ur bilen började 44-åringen att springa från platsen varpå polisen tillkallade förstärkning med bland annat hundförare och en jakt inleddes.

Polishunden fick upp ett spår och längs med vägen som hunden spårade hittades flera påsar med narkotika innehållandes cirka 800 gram heroin och cirka 150 gram kokain. På parkeringsplatsen där mannen först sågs hittades också cirka 100 gram kokain i en skåpbil.

Påsarna med drogerna var uppmärkta med olika bokstavs- och sifferkoder som överensstämde med anteckningar mannen hade i sin plånbok. I mannens mobiltelefon hittades sju sms med sifferkombinationer som stämde överens med koderna på plastpåsarna. Tingsrätten bedömer att det är bevisat att mannen hade för avsikt att sälja narkotikan vidare.

Mannen döms av Malmö tingsrätt för grovt narkotikabrott till 6 år och 4 månaders fängelse.

Relaterade artiklar