KLART: Unik turné intar Malmö

Matz Nilsson, talesperson för Backa. Foto: Pressbild/Mostphotos.

"Backa" verkar för en skola fri från sexuella kränkningar.

delningar

Backa är initiativet för en skola fri från sexuella kränkningar och i oktober inleddes en nationell utbildningsturné. Bakom initiativet står bland annat Sveriges Elevkårer, Sveriges Elevråd och Sveriges elevråd SVEA. Totalt kommer 300 svenska skolor att besökas.

Den 4 och 5 december stannar turnén i Malmö. I workshopformat kommer elever, skolledare och annan skolpersonal från Helsingborg att få utbildning och verktyg för att bättre gemensamt, genom dialog och samarbete, kunna motverka och hantera sexuella kränkningar i skolan. Deltagarna kommer också få stöd i att under dagen utveckla handlingsplaner för att säkra en trygg skolmiljö i just sin skola. 

Backa är finansierat av regeringen som en del i de insatser i skolan efter #metoo som tillkännagavs den 28 juni 2018. Syftet är att skapa en bättre arbetsmiljö för eleverna genom kompetenshöjande insatser och stärka det förebyggande arbetet mot sexuella kränkningar i skolan.

– Backa är ett unikt rikstäckande initiativ. Verklig förändring är inom räckhåll när praktiska metoder och verktyg på detta sätt görs tillgängliga så att elever och skolpersonal gemensamt kan skapa verkligt trygga skolor, säger Matz Nilsson, förbundsordförande för Sveriges Skolledarförbund och talesperson för Backa, i en kommentar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar