Klart: Så blir Malmö Beer Week – får nytt datum

Då är det fantastiska evenemanget tillbaka i Malmö.

delningar

I mars är det internationella fenomenet tillbaka i Malmö. Ölveckan drar igång och detta år har Malmö Beer Week flyttats för att sammanfalla med populära Malmö Öl & Whiskyfestival.

– Vi ser vilket genomslag denna mässa har och självklart kan vi dra nytta av all den kunskap som finns samlad här. Vi flyttar Malmö Beer Week till mars månad och tillsammans befäster vi Malmös och Lunds plats på ölkartan. Ytterligare ett bevis på det nya samarbetet är att festivalens projektledare, Glenn Pålsson, valts in i föreningens styrelse, säger Lisa Snellström, ordförande för Sällskapet Malte, i ett pressmeddelande.

Den ideella föreningen med cirka 500 medlemmar står bakom satsningen och avslöjar att veckan kommer innehålla flera ölrelaterade evenemang och unika nedslag av bryggeri.

– Malmö Öl & Whiskyfestival hade 13 500 besökare 2018 och vi räknar med minst lika många besökare och att drygt 60 bryggerier, stora som små, medverkar 2019. Samarbetet med Sällskapet Malte är verkligen en win-win för oss, och viktigast, för alla dem som tar del av de många arrangemangen under veckan. Att bli invald i Sällskapet Malts styrelse kommer göra gott för samarbetet och min personliga utveckling. Jag är mycket tacksam för förtroendet, säger Glenn Pålsson, projektledare för Malmö Öl & Whiskyfestival.

Det kommer även finnas en officiell Malmö Beer Week-öl, säger Glenn Pålsson.

– Jag har tagit mig friheten att koppla ihop ett svenskt och ett internationellt bryggeri för ta fram detta öl, känner mig mycket ödmjuk inför offentliggörandet. Håll ut! När tiden är inne kommer vi släppa alla detaljer. Det kommer att vara värt väntan, säger Glenn Pålsson, initiativtagare till det första Malmö Beer Week-ölet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.