Laddar

KLART: Poängkungen klar för Redhawks

"En väldigt skicklig center". Dessutom: Åtta spelare lämnar klubben och flera ryktas in.

delningar

Det har ryktats en tid men nu är i alla fall MODO och hela Allsvenskans poängkung från i fjol – Emil Molin – klar för Malmö Redhawks. Detta skriver klubben på sin hemsida.

– Det känns jättebra att komma till en så pass stor och fin klubb som Malmö Redhawks, säger Molin själv om att flytta söderut.

Den 25-årige center snittade nästan en poäng per match förra säsongen (51 poäng på 52 matcher) och är son till Brynäslegendaren Ove Molin.

Så här säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, om värvningen.

 

– En väldigt skicklig center som kommer från en jättefin säsong. Emil är en driven kille, som haft en något tuff resa fram till där han är i dag. Det har gjort honom extra driven, han vill ta ytterligare kliv i karriären och vi är övertygade om att han kan göra det i vår miljö. Vi är självklart glada över att han väljer en flytt till oss i konkurrens med flera andra SHL-klubbar, säger Patrik Sylvegård.

Emil Molin har meriter från bland annat både SHL-spel med Brynäs och juniorlandslagsspel med småkronorna.

Tidigare i dag offentliggjorde Redhawks också på sin hemsida att åtta spelare från fjolåret kommer att lämna klubben.

Det handlar om Jonas Gunnarsson, Erik Andersson, Tuukka Mäntylä, Nils Andersson, Matias Lassen, Lukas Haudum, Erik Forssell och Rhett Rakhshani samt målvaktstränare Andreas Eriksson.

Men spelare ska ju också in. Under fredagen rapporterade Sydsvenskan att Malmö är intresserade av Malmöbekantingen Henrik Hetta och sedan tidigare har både Patrik Sylvegårds son Emil Sylvegård ryktats till klubben, faktum är att han i princip ska vara klar.

EMIL MOLIN. Född: 1993-02-03 Födelseort: Gävle Längd / vikt: 184 cm / 82 kg Position: Center Skjuter: Vänster Moderklubb: IK Sätra Klubbar i karriären: Sätra, Brynäs, Mora, Almtuna, Rögle, Texas Stars, Idaho Steelheads, MODO. Meriter: SM-guld 2012, JVM-silver 2013, USM-guld 2010, Avancemang till SHL 2015, HockeyAllsvensk poängkung 2018. Aktuell: Har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks och blir klubbens första nyförvärv inför SHL-säsongen 2018-19.

Källa: Malmö Redhawks hemsida.

Relaterade artiklar