KLART: Ny livsmedelsaktör klar för Rosengård Centrum

Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos.

Citygross lämnade i protest i slutet av förra året.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var 2003 som Citygrossbutiken i Rosengård öppnade och – med en butiksyta om cirka 7000 kvadratmeter. Förra året lämnade fastighetsägaren Trianon in en konkursansökan mot butiksbolaget. 

I november beslutade tingsrätten att inte gå på Trianons linje och avvisade istället ansökan – men trots det valde butiken att lämna Rosengårds centrum. 

Efter mer än ett års trakasserier, trots försök att finna en positiv lösning, har man nu kommit fram till att den enda kvarvarande utvägen är att avveckla verksamheten. Ambitionen är att stänga ner helt till den 31 mars 2019 och totalt berörs 38 tillsvidareanställda, skrev bolaget i ett pressmeddelande då. 

Under torsdagen meddelar nu Trianon att man tecknat ett hyresavtal med en ny aktör om uthyrning av lokaler för livsmedelshandel på Rosengård centrum. Enligt bolaget har man tecknat ett femtonårigt avtal om uthyrning av den cirka 7000 kvadratmeter stora lokalen. 

– Det är oerhört glädjande att välkomna en lågprisaktör med mat från hela världen till Rosengård Centrum. Vidare är vi oerhört nöjda med den snabba uthyrningsprocessen och att intresset varit så stort att etablera sig på Rosengård. Med denna och andra uthyrningar gjorda under fjärde kvartalet är Rosengård Centrum nu i stort sett fullt uthyrt, säger Olof Andersson vd på Trianon i ett pressmeddelande. 

Den nya aktören kommer under våren att öppna livsmedelsbutik med lågprisinriktning samt med ett sortiment anpassat till det mångkulturella Malmö.

Maximal Interfood blir de som tar över butiken.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar