Laddar

KLART: Malmö blir värd för världsevenemang

Två av världens största HBTQ-evenemang kommer till Malmö och Köpenhamn.

delningar

Malmö har blivit utsedd till en av värdstäderna för EuroGames och World Pride 2021. Det är Pan Idrott i Danmark som har vunnit värdskapet, som nu gör Malmö och Köpenhamn till värdstäder för två av världens största HBTQ-event.

Nyheten väcker stor glädje i kommunhuset i Malmö.

– Det är unikt att två länder delar på arrangemanget. Som öppen och tolerant stad, med arenor i världsklass, så har vi mycket att erbjuda till idrottarna som kommer till Malmö, säger Katrin Stjernffeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

– Malmö är en fantastisk stad och EuroGames och World Pride gör staden ännu bättre, säger Nils Karlsson (MP), kommunalråd med ansvar för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter.

Syftet med EuroGames är att främja inkludering i sportiga sammanhang, oavsett sexualitet och könsidentitet. Sporteventet går därför av stapeln i samband med världens största pridefestival, World Pride.

– Vi välkomnar alla till Malmö, oavsett vem de är eller vem de älskar. Till EuroGames kommer idrottspersoner oavsett sexualitet, könsidentitet, ålder eller funktionsvariation från hela Europa för att besegra varandra inför publik. Det kommer bli en fest! säger Nils Karlsson

År 2021 kommer tusentals atleter välkomnas till Malmö och Köpenhamn i samband med att EuroGames och World Pride arrangeras i städerna. Det kommer ske tävlingar i över 25 idrottsgrenar samt konferenser.

– Det är bara för städerna och invånarna på båda sidor av bron att förbereda sig på ett inkluderande megaevent som detta blir tillsammans med World Pride, säger Karin Stjernffeldt Jammeh.

 

Relaterade artiklar

Varnad lärare får behålla sin legitimation

Malmöläraren har knuffat en elev, skymfat stökiga elever inför hela klassen och bedömts olämplig som lärare av fem olika rektorer.