KLART: Här är de viktigaste datumen för skatteåterbäringen 2019

Genrefoton: Matilda Larsson, Flickr/Magnus D.

Skatteverket har nu beslutat om några av de viktigaste datumen för 2019 års deklaration.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det är nu klart vilka datum som gäller för skatteåterbäringen 2019. Det är Dina Pengar som har begärt ut en grovplanering från Skatteverkets plan inför 2019 års deklaration.

Samtliga datum är inte satta ännu, men elva av de viktigaste, såsom sista inlämningsdag för deklarationen samt när du får skatteåterbäringen har bestämts.

Skatteverket kommer också att fortsätta satsa på att få fler svenskar att deklarera digitalt nästa år. Om du vill ha din återbäring så tidigt som möjligt är det datumet 2 april 2019 du ska komma ihåg. Då ska du e-deklarera utan några förändringar.

För att kunna deklarera digitalt och snabbare nästa år måste du skaffa en digital brevlåda senast den 28 februari 2019 om du inte redan har en.

Om du deklarerar senast den 2 april kan du till och med få pengarna före påsk, runt den 8 april. Utbetalningen börjar nämligen vecka 15 och påsken infaller i år vecka 16.

Den sista dagen för att deklarera nästa år är den 2 maj 2019. Då ska deklarationen vara inne senast midnatt för att du inte ska riskera förseningsavgift.

Här är de viktigaste datumen för 2019 års deklaration och skatteåterbäringen:

* 31 januari. Kontrolluppgifter ska lämnas från arbetsgivare, pensionsutbetalare, banker med flera.

* 12 februari. Fyllnadsinbetalning av kvarskatt/restskatt över 30 000 kronor. Ränta på belopp över 30 000 kronor börjar räknas från och med den 13 februari 2019.

* 28 februari. Sista dag att skaffa digital brevlåda för att få deklarationen snabbare och digitalt.

* 19 mars. Den digitala deklarationen öppnar. App, e-tjänst, telefon och sms.

* 2 april: Sista dag att godkänna deklarationen digitalt, utan ändringar eller tillägg, för att få skattepengar i april.

* 8 april börjar skattepengar i april betalas ut. Det kan dock bli någon dag senare, men det sker under vecka 15.

* 15 april. Pappersdeklarationerna ska vara utskickade.

* 2 maj. Sista dag att deklarera. Senast vid midnatt ska deklarationen vara inne, annars riskerar du att straffas med förseningsavgift om du  inte har begärt anstånd.

 * 3 juni eller någon av de kommande dagarna i vecka 23 betalar Första vecka i juni, vecka 23 betalar Skatteverket  Skattepengar i juni betalas ut.

* 15 juni. Omkring detta datum skickas de första besluten om fastighetstaxering ut till dig som är fastighetsägare och har skaffat digital brevlåda.

* 2 juli. I början av juli skickas beslut om fastighetstaxering ut via posten till dig som är fastighetsägare och inte har digital brevlåda. Det gäller fastighetsdeklarationen 2019.

* De som deklarerar på papper får sina skattepengar i augusti och de som ska betala kvarskatt ska göra det i november.

Källa: Skatteverket/Dina Pengar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar