KLART: Folkkära skådespelerskan i årets julkalender

Tar plats i tv-rutan tillsammans med Per Andersson och Pernilla Wahlgren.

delningar

Sedan tidigare är det känt att Pernilla Wahlgren och Per Andersson kommer att spela huvudrollerna som tomtemor och tomtefar i årets upplaga av SVT:s julkalender ”Panik i tomteverkstan”.

Under fredagen bekräftade SVT att 81-åriga Christina Schollin, skådespelerska och mamma till Pernilla Wahlgren, kommer att göra rollen som Wahlgrens mamma i julkalendern, vilket Expressen Nöje först rapporterade om.

Christina Schollin. Foto: Wikimedia Commons/Headlocker.

”Julkalendern 2019 kommer att heta ”Panik i tomteverkstan” och innehålla sagokänsla, snö och tomtar. Vi fortsätter tänka att julkalendern ska passa hela familjen, att man ska få en mysig stund tillsammans i soffan tillsammans med sina barn”, sade Johanna Gårdare, programchef på Barnkanalen till Expressen i vintras.

Julkalendern kommer i år att utspela sig på Nordpolen där Tomtens verkstad Ab håller till och utomhuscenerna spelas in i och runtom Kiruna. Handlingen går ut på att tomten och hans verkstads existens är beroende av att barn fortsätter tro på tomten och när julkalendern startar går det allt annat än bra för tomten och hans medhjälpare.

I mars startade inspelningen och förväntas vara färdiginspelad redan i april. Julkalendern har som vanligt premiär den 1 december i år.

Relaterade artiklar