KLART: EM i handboll för herrar spelas i Malmö

Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN - Foto: Bildbyrån

"Vi har många gånger visat att Malmö är en evenemangsstad att räkna med"

delningar

Nu står det klart att Malmö kommer att stå värd för EM i handboll för herrar nästa år. Kommunstyrelsen gav klartecken under onsdagen för evenemanget som anordnas i samarbete mellan flera europeiska länder och städer.

EM i handboll kommer att genomföras i januari 2020 och är ett gemensamt arrangemang mellan Sverige, Danmark och Österrike. Malmö blir arenan för gruppspelet, som också avgörs i Trondheim, Graz, Wien och Göteborg. Finalen kommer att avgöras i Stockholm.

Malmö stad har i uppdrag att anordna en Fan Zone för fans besökare från hela världen och en skolturnering kallad Lilla EM där elever kommer att göra upp om guldet.

– Ett arrangemang av den här kalibern bjuder inte bara på fantastiska idrottsprestationer, det ger också mycket uppmärksamhet till Malmö. Det är både roligt och skapar arbetstillfällen. Vi har många gånger visat att Malmö är en evenemangsstad att räkna med, och det här blir ännu ett tillfälle att välkomna besökare från hela världen, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar