KLART: Dreamhack Masters till Malmö

Dreamhack Masters i Malmö. Foto: Abraham Engelmark

"Malmö har en speciell plats i våra hjärtan"

delningar

På tisdagen meddelar Dreamhack att en av världens största e-sportstävlingar, Dreamhack Masters, återvänder till Malmö i höst och blir en del av det nya Malmö Game Week.

Den prestigefulla CS:GO-turneringen kommer att hållas den 4-6 oktober. Gruppspelet kommer att spelas på Malmömässan och det rafflande slutspelet går av stapeln på Malmö Arena. Sexton av de bästa CS:GO-lagen i världen kommer att kämpa för att kamma hem den största delen av den 2,3 miljoner kronor stora prispotten.

Malmö har en speciell plats i våra hjärtan då staden var den första någonsin att stå värd för DreamHack Masters, detta inkluderar NiP:s vinst på hemmaplan. Vi är väldigt exalterade över att ta DreamHack Masters tillbaka till Malmö Arena. Fansen kan vänta sig den bästa upplevelsen hittills då vi utökar till tre arenadagar och fortsätter att förbättra den övergripande besökarupplevelsen, säger säger Michael Van Driel, Chief Product Officer på DreamHack AB i ett pressmeddelande.

Dreamhack Masters arrangerades i Malmö både 2016 och 2017 vilket blev en stor publiksuccé. Året därpå fick man beskedet att turneringen 2018 skulle hållas i Globen i Stockholm. Nu är man alltså tillbaka i Malmö igen.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna DreamHack tillbaka och ser fram emot ett gott samarbete. DreamHack är en otroligt viktig aktör för att vi ska kunna sätta Malmö och hela vår region på den internationella e-sports scenen, säger Linn Möller-Laketic, projektledare på Event in Skåne i ett pressmeddelande.

Biljetterna till turneringen i Malmö släpps den 24 maj.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar