Laddar

Katter från hela Europa kommer till Malmö

Siames, Sphynx, Helig Birma och den klassiska bondkatten. Det är bara en del av utbudet på Slagthuset i helgen. "Konkurrensen är hård, det här är en av de största utställningarna i Europa", säger Sofia Granlid, presskontakt på Sydkatten.

delningar

Katter för hela slanten. Det är vad som gäller när Sydkatten, Sveriges största kattklubb, slår upp dörrarna för den årliga internationella kattutställningen på Slagthuset i helgen.

– Det känns spännande och förväntansfullt, men också lite nervöst, säger Sofia Granlid.

Över 1000 katter kommer ställas ut under helgen. Dessa tävlar i flera olika kategorier och vinnarna utses av ett gäng domare.

– Det kan handla om vilken katt som har störst öron, finast ögon eller vackrast päls till exempel. Men konkurrensen är hård, det här är en av en de största utställningarna i Europa, säger hon.

Men det är mer än bara yta som räknas. Enligt Sofia Granlid så fyller utställningen, som ägt rum i Malmö sedan 1963, även andra funktioner:

– Vi sprider information om katter till allmänheten och höjer kattens status. Sedan så kan folk som är sugna på att skaffa katt kolla in hur utbudet ser ut.

Utöver själva kattutställningen kan man bland annat träffa veterinärer eller köpa unika kattrelaterade produkter.

Relaterade artiklar