Laddar

Katrinelund får fler studentbostäder – bygget börjar i maj

Nämnden tyckte inte att 400 räckte och beslutade sig på torsdagen för 646 nya studentlägenheter.

delningar

För drygt ett år sedan gav stadsbyggnadsnämnden klartecken för att bygga närmare 400 studentlägenheter ovanpå det lilla köpcentrat på Katrinelund. Då var planen att bygga fyra våningar.

Efter att planen arbetats om tillkom ytterligare en våning och istället för 400 blir det nu 646 studentlägenheter.

– Studentbostäder är välkommet i Malmö. De här får en smidig placering nära stationen på Östervärn. Sorgenfri omvandlas från ett industriområde i centrala Malmö och då kommer 650 studenter att bidra till trygghet och stadsliv, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Rivningen av de två affärsplanen börjar redan i maj. Studenter kommer att kunna flytta in i augusti 2020, om man håller schemat.

– Det behövs fler studentbostäder i universitetsstaden Malmö, samtidigt som norra Sorgenfri är i behov av förändring, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?