Kameror ska få bukt med knarkhandeln på Möllevången: ”Stor problematik”

. - Foto: Mattis Andersson

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Sammanlagt ett 40-tal kameror ska sättas upp i hela Malmö – här kommer de placeras.

Polisen har satt upp ett tiotal nya övervakningskameror i Malmö. Majoriteten finns i bostadskvarteren runt Möllevångstorget och anledningen är knarkhandeln. Det rapporterar tidningen Hem och Hyra. Enligt tidningen handlar det totalt om ett 40 tal poliskameror som kommer följa det som sker på Malmös gator.

– Vi ser en stor problematik kopplat till den öppna droghandeln och det drar till sig andra typer av brott. Det är den stora anledningen och det finns en liknande problematik runt Triangeln, säger Freddy Nilsson, kommunpolis i lokalpolisområde norr till Hem och Hyra.

Hem och Hyra rapporterar även att polisens nationella operativa avdelning (NOA) har ett projekt med ”automatisk bildanalys”. Det för att göra kamerorna mer effektiva.

FAKTA

Fakta: Här sitter kamerorna i Malmö: Möllevångstorget 3 st, Södra Parkgatan/”Knarkrondellen” 2 st, Sallerupsvägen (polisstation) 2 st, Seved 5 st, Lindängen centrum 2 st, Rosengård 13 st, Stortorget/Södergatan 4 st. Här sätts nya kameror upp: Möllevångstorget, Claesgatan, Falsterbogatan/Jesusparken, Simrishamnsgatan/Jesusparken, Södra Parkgatan/Ystadsgatan, Sofielundsvägen, Södra Förstadsgatan/Södervärn, Rasmusgatan, Bo Widerbergs plats/Triangelstationens södra uppgång, Rådmansgatan/Triangelstationens norra uppgång.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar