Laddar

Kalmar FF:s nya etta vill sänka hemstaden Malmö

Tre hållna nollor i rad – nu väntar svenska mästaren Malmö FF: "Jag tar kliv hela tiden", säger den skånska KFF-målvakten.

delningar

AFC Eskilstuna, AIK och IFK Göteborg har redan avfärdats – nu väntar ett annat storlag för Kalmar FF och nya förstemålvakten Lucas Hägg-Johansson. 

– På förhand är det en tuff bortamatch så det ska bli kul. Vi har en bra känsla i truppen. Det har kommit in många nya spelare som har haft en positiv inverkan på stämningen, säger Hägg-Johansson, som har hållit nollan i samtliga tre vinster.

– Det har blivit så. Det är mycket som har stämt på sistone och vi har haft ett väldigt bra försvarsspel över hela planen.

När tilltänkta förstavalet Ole Söderberg gick sönder i våras tog Hägg-Johansson över ansvaret i kassen. De senaste matcherna har skåningen, som inledde seniorkarriären i Rosengård, lyst av självförtroende.

– Det tar alltid tid att bygga upp relationer med sina försvarare och det har vi gjort nu. Personligen känner jag att jag tar kliv hela tiden, det är så det blir när man får spela. Jag försöker spela enkelt och konstruktivt och försöker lösa de situationer som uppkommer.

KFF:s tränare Nanne Bergstrand har tagit ut en trupp bestående av 18 spelare till matchen. Inget av de senaste nyförvärven Philip Hellquist eller Mikael Dyrestam finns med i den – men båda åkte på torsdagen med ner till Malmö.

– Vi har gjort det vi har kunnat. Bollen ligger nu hos respektive förbund, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam, som hoppas att någon av dem hinner bli spelklar innan matchstart.

Preliminär startelva KFF (4-4-2): Hägg-Johansson – Nouri, Biskupovic, V. Elm, Larsson – Ring, Singh, Romario, M. Hallberg – Fejzullahu, Diouf.

Bänken:  Söderberg. Agardius, Marques Rodrigues, Johansson, Sachpekidis, H. Hallberg, Thorbjörnsson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?