Laddar

JUST NU: Stenblock orsakar kaos i tågtrafiken

Stora störningar under tisdagsmorgonen, enligt Trafikverket.

delningar

Strax efter 06.00 på tisdagmorgonen gick Trafikverket ut med information gällande ett elfel som orsakade tågförseningar. Orsaken är ett stenblock som fallit ner från ett tunneltak och slagit ut strömförsörjningen genom att slå sönder en kontaktledning.

Sträckan Stockholm-Malmö påverkas, även tågtrafiken mot Göteborg via Hallsberg. Samt tåg mot Karlstad och Oslo. Dock ska inte förseningar var årskilt långa.

– De ligger på ungefär 30 minuter med vissa tåg, säger Denny Josefsson, presskommunikatör vid Trafikverket, till Kvällsposten.

Problemet ska ligga i trakten av Malmösjö och Björnkulla, söder om Flemingsberg. Det är oklart när tågen går som vanligt igen.

– Vi har precis fått felarbetare till platsen som håller på och ser över vad det är för något och vad som har hänt. Efter det kan vi väl ha en prognos, säger Denny Josefsson.

Tågen kommer inom kort att ledas om via andra sträckor.

Från Malmö går de regionala tågen överlag som vanligt, dock kör Öresundstågen med färre vagnar på grund av vagnsbrist. Öresundståget som går mellan Eslöv och Stehag riskerar att försenas. Detta på grund av obehöriga på spåren.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?