Laddar

Polis utreder mordförsök efter storbråk på förskola – flera knivskurna

(Uppdaterad 22.04) Kriminaltekniskt arbete pågick på platsen under söndagskvällen.

delningar

En stor polisinsats pågick på Eriksfältsgatan under söndagen efter att en man hittats med misstänkta stick- och skärskador vid 16-tiden. Mannen ska ha varit inblandad i ett storbråk mellan 15-20 personer på en innergård till en förskola.

Platsen spärrades av.

– Kriminaltekniskt arbete sker på platsen just nu och jag kan inte svara på hur lång tid det kommer ta. Personalen kommer ta den tid som behövs, säger Richard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral vid 18.20-tiden.

Den hittade mannens skadeläge var okänt under söndagskvällen. Ytterligare en man fick också föras till sjukhus och även han hade stick- eller skärskador. Flertalet gärningspersoner ska ha lämnat platsen i bilar.

Utgår ni ifrån att det varit gängrelaterat? 

– Vi utgår inte från någonting i nuläget. Vi håller just nu på att utreda vad som har hänt, vilka personer som varit inblandade och varför.

Ärendet rubriceras som försök till mord. Vid 21.50-tiden var arbetet på platsen färdigt. Ingen har gripits för inblandning i händelsen.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?