Laddar

Omfattande brand i villa: ”Rökskador i hela byggnaden”

(Uppdaterad 11.39) Sju enheter från räddningstjänsten var på plats för att bekämpa branden.

delningar

Strax efter 09.00 på tisdagen larmades räddningstjänsten om en brand på Grytåkersvägen i Simlångsdalen. Enligt larmet skulle det ryka från fönster och tak.

Vid 09.50-tiden var räddningstjänsten fortfarande på plats, sammanlagt sju enheter arbetade med släckningsarbetet.

– Vi försöker bekämpa branden och hindra den från att spridas till intilliggande villor, säger Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten och fortsätter:

– Vi har ett antal enheter från Simlångsdalen och Halmstad på plats och nu ska även deltid i Halmstad till platsen, säger Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten.

Finns det risk att branden sprider sig? – Den håller den sig i kåken så det är under kontroll tills vidare. Men vi har säkrat upp med fler enheter på plats, säger Johan Wallin.

Hur pass omfattande är branden? – Vi har fått vittnesuppgifter om att det är kolsvarta rutor i hela huset så det verkar vara en energirik brand. Det är mycket svart rök men jag vet inte hur mycket det brinner exakt, säger Johan Wallin.

Vid klockan 10.45 var branden släckt.

– Det pågår fortfarande en del restvärdesarbete, att hantera skadorna från vatten och rök. Vi har börjat skicka hem några styrkor. Nu har vi tre styrkor kvar på platsen, säger Andreas Karlsson vid räddningstjänsten Halmstad.

Hur omfattande är skadorna på byggnaden?

– Vi har rökskador i hela byggnaden och brandskador i taket och takkonstruktionen, säger Anderas Karlsson.

Det ska inte finnas kvar någon person i huset och inga personskador har rapporterats. Brandorsaken är i nuläget okänd.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?