Laddar

Brand på Höganäsverken: ”Brinner i en vägg”

Strax efter nio på fredagsmorgonen inkom larmet till SOS alarm. Det hade börjat brinna i en vägg inne i industrilokalen. Vid 11.00 rapporterade räddningstjänsten att de lämnar byggnaden.

delningar

Larmet gällde Stålverksgatan i Halmstad där Höganäsverken håller till. En skänkugn ska ha gått sönder, och stålet runnit ut och satt sig i konstruktionen.

– Det började brinna i en vägg och de håller på och arbetar där nu, säger Andreas Karlsson vid räddningstjänsten i Halmstad vid 9.35-tiden.

Det är svårt att beskriva omfattningen av branden.

– Jag vet inte hur allvarligt det är, men det är på fjärde våningen och det burkar bli mer komplicerat när det är på den höjden, säger Andreas Karlsson.

Vid 11.00 på fredagen rapporterar räddningstjänsten att de är klara på platsen och lämnar Höganäsverken.

– En tankbil kommer vara på plats för bevakning i några timmar, men räddningsinstansen är avslutad, säger Anderas Karlsson.

Han berättar att räddningstjänsten ganska snabbt fick kontroll över branden. Problemet var den värme som ståljärnet genererade i lokalen.

– Det var jättevarmt där inne så det var mycket arbete med temperaturkontroller så inte strålningsvärmen skulle hetta upp flera ytor, säger Anderas Karlsson.

Inga personskador har rapporterats i samband med branden.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?