Laddar

EXTRA: Explosion i Rosengård – bombskyddet kallades in

(Uppdaterad 06.20) Flera polispatruller ryckte ut till adressen.

delningar

Flera personer kontaktade under söndagskvällen Malmöpolisen och beskrev att de hade hört en explosionsliknande smäll i Rosengård strax efter 21.

– Någonting har exploderat utanför en kontorsbyggnad på vad vi tror är Von Troils väg. Vi är på plats nu, säger Calle Persson hos polisens ledningscentral syd.

Inga personer ska ha skadats i explosionen, men vissa skador på byggnadens fasad ska ha uppstått.

Vid 23-tiden anlände nationella bombskyddet och kriminaltekniker kallades även till det avspärrade området. Efter knappt en halvtimme kunde bombskyddet lämna platsen som då bedömdes som säker. Därefter satte kriminalteknikerna igång sitt arbete med att försöka säkra eventuella spår.

Samtidigt som arbetet vid brottsplatsen pågick inleddes en jakt efter en eller flera gärningsmän och vittnen förhördes. Enligt Aftonbladets uppgifter ska en person ha gripits i anslutning till en Audi, som ska ha hämtat upp personen.

Ärendet rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?