Laddar

EXTRA: E6 avstängd efter dramatisk polisjakt

(Uppdaterad 21.21) Två personer är frihetsberövade.

delningar

Under onsdagskvällen stängdes E6 av i båda riktningarna på flera ställen på sträckan mellan Malmö och Helsingborg. Detta efter att polisen sökte föremål som skulle ha kastats ut från en personbil som jagades av en polispatrull.

Färden ska ha börjat redan på E20, i höjd med Malmö, och sedan fortsatt på E6.

– Det började med att en polisbil skulle stoppa en personbil. Men den vägrar stanna och ökar farten och det blir polisjakt. Bilen vänder även och börjar köra söderut, säger Rickard Lundqvist presstalesperson på polisen.

En utlagd spikmatta lyckades till slut få stopp på bilen mellan Trafikplats Löddeköpinge och Trafikplats Borgeby. Även två andra fordon ska ha drabbats av punktering men inga personer ska ha skadats.

– Det är ett pågående ärende och vi håller just nu på med att leta föremål längs vägen och det är därför vi har stängt av på vissa platser, säger Rickard Lundqvist vid 20-tiden.

E6 var sedan helt avstängd i södergående riktning mellan trafikplats Lundåkra och trafikplats Borgeby samt i norrgående riktning mellan trafikplats Löddeköpinge och trafikplats Lundåkra.

Vid 21-tiden meddelade polisen att vägen återigen var helt öppen och publicerade dessutom ytterligare information på sin hemsida. Två personer, en man och en kvinna, är frihetsberövade.

I nuläget är det inte fastställt vilken brottsrubricering som blir aktuell.

 

Relaterade artiklar