Laddar

Brittiska folkrockbandet firar 30 år i Malmö

Räkna med gamla klassiker och nya låtar från den senaste plattan.

delningar

Det brittiska bandet Levellers firar 30 år som band och kommer med turnén ”30 years – One Way of Life” till Sverige. Den 11 oktober kommer bandet till Kulturbolagets scen i Malmö.

Sedan starten i slutet på 1980-talet i Brighton har Levellers levererat och lockat publik. Inspirerade av sina idoler i The Clash har de varit representerat aktivism och hedonism.

I mitten av 1990-talet ansågs bandet var det mest populära indie-bandet i Storbritannien. Numera anses deras musik var mer alternativ rock eller brittisk folkrock.

Namnet Levellers kommer från en radikal politisk rörelse som grundades i England under det engelska inbördeskriget på 1600-talet. Rörelsen fick en kort levnad mellan 1642 och 1651.

Bandet gör tre spelningar i Sverige under turnén. Den 10 oktober spelar de på Pustervik i Göteborg, dagen efter i Malmö och den 12 är det Nalen i Stockholm som gäller.

Bland annat kommer de spela musik från den helfärska plattan ”We The Collective” som är producerat av legendaren John Leckie.

Biljetterna släpps den 6 april klockan 11.00.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?