Laddar

46-åring begärs häktad för mordförsök

Ett par som var ute och rastade hunden hamnade i ordväxling med en annan hundägare som plötsligt drog kniv. En 46-årig man begärs nu häktad av åklagare.

delningar

Det var på lördagskvällen den första april som polisen larmade med anledning av att en okänd man attackerat ett par med en hund med kniv, i höjd med Persborg.

Upprinnelsen till attacken ska ha varit att paret ska ha sagt åt mannen att hålla sin hund tydligare, varpå mannen högg med en kniv mot både paret och deras hund.

Polisen kom till platsen, men den våldsamma hade då försvunnit.

Några dagar senare  larmas polisen igen till en adress i närheten av platsen där lördagens knivattack utspelade sig. Den här gången ska en man, som stämmer in på signalementet från tidigare händelse springa runt och hota folk med en kniv på platsen.

När polisen kom till platsen kunde de gripa en 46-årig man som senare anhålls för försök till mord, alternativt försök till grov misshandel. Han har även delgets misstankar gällande olaga hot.

Under torsdagen lämnades häktningsframställan in och mannen begärs häktad av åklagaren. Förhandlingarna hålls under eftermiddagen.

46-åringen är känd av polisen sedan tidigare och men endast för mindre förseelser som resulterat i dagsböter.

 

Relaterade artiklar