Julturné firar 25 år – spelar i Malmö

Foto: Ola Axman.

Då besöker Julkonsertsturnén ”Änglaljus” Palladium.

delningar

Julkonsertsturnén ”Änglaljus” firar 25-års jubileum 2018 i ledning av John Kluge som grundat samt medverkat sedan starten 1993.

Till årets jubileumsturné har Kluge med sig Py Bäckman, Sonja Aldén och vid flygeln Carina E Nilsson som tillsammans med lokala körer runt om i landet bjuder in till en konsert för alla sinnen med glädje och härlig stämning. Turnépremiär blir det den 23 november i Borås och den 18 december gästar turnén Palladium.

Många av Sveriges mest folkkära artister har sedan starten hunnit medverka i John Kluges populära julkonserter ”Änglaljus” runt om i landet tillsammans med bland andra Tommy Körberg, Cyndee Peters, Sofia Källgren, Krister St Hill, Johan Stengård, Lars Roos, Bernard Matracki och Linda Lampenius.

FAKTA

Fakta om John Kluge

John Kluge är kritikerrosad för sin finstämda tenorröst och starka scennärvaro.

Kluge har turnerat flitigt i Sverige och USA. På senare tid har John börjat måla abstrakt konst i akvarell och fått ett stort internationellt genombrott - allt i kombination med sin musik. Han finner sin inspirationen genom sina globala resor, möten och känslor. 1993 startade Kluge konceptet ”Julkonserten Änglaljus” och har nu blivit en folkkär konserttradition från Malmö i syd till Piteå i norr och till USA i väst. John Kluge ”The Artistic Tenor” är idag en internationell artist, nästa år är John bokad som solist på anrika Weill Recital Hall, Carnigie Hall men glömmer aldrig sitt ursprung - smålänning

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar