Judiskt-muslimskt samarbetsprojekt får fortsatt stöd

Foto: Arkiv.

Ska bygga tillit och förtroende mellan judar och muslimer i Sverige.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Föreningen Amanah arbetar för att öka kunskapen om judendom och islam hos barn och unga. Nu tilldelas föreningen 400 000 kronor av Malmö stad för att fortsätta med sin verksamhet. Det beslutades av kommunstyrelsens arbetsutskott tidigare i veckan. 

– Det är genom kunskap och förståelse för varandras olikheter och likheter som vi bygger ett tryggare samhälle. Vi arbetar på många sätt för att stärka tilliten och tryggheten i Malmö, men vi gör det inte bäst på egen hand. Föreningar och organisationer spelar en betydande roll för stadens utveckling och medverkar till många viktiga möten mellan Malmöbor, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressutskick. 

Föreningen Amanah startades redan 2007 av rabbinen Moshe David HaCohen och imamen Salahuddin Barakat med syftet att bygga tillit och förtroende mellan judar och muslimer i Sverige. Detta sker bland annat genom skolbesök, kurser och seminarier, med förhoppningen att stävja fördomar, antisemitism och islamofobi. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar