Jens Fjellström lämnar Malmö FF

Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

"Det är naturligtvis väldigt tråkigt att han lämnar oss, det är en stor förlust för Malmö FF".

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Malmö FF:s assisterande tränare Jens Fjellström har valt att lämna sin tjänst. Jens Fjellström kommer att fortsätta sin roll under en övergångsperiod och arbeta med förberedelserna inför matcherna mot Chelsea FC innan han lämnar klubben.

– Jag har gillat varje dag på jobbet men känner att det är dags för mig att söka en ny utmaning. Andra halvåret 2018 är det mest utvecklande och innehållsrika som jag upplevt inom fotbollen, både som spelare och ledare. Att med kniven mot strupen kunna utveckla ett nytt spelsätt, reparera ett skadat självförtroende och leverera resultat och underhållande fotboll i både Allsvenskan och Europa trots att matcherna kommer med tre-fyra dagars mellanrum – det klarar nog bara Malmö FF, säger Jens Fjellström i ett pressmeddelande.

Jens rekryterades till Malmö FF:s ledarstab i juli 2016 efter att under ett par år ha arbetat som fotbollsexpert på TV4 och Cmore.

– Han kom in 2016 i en roll som assisterande tränare med ansvar för den analytiska delen och med tiden har hans roll som analytiker vuxit. Jens har lyft vår verksamhet enormt mycket i den rollen han har haft. Det är naturligtvis väldigt tråkigt att han lämnar oss, det är en stor förlust för Malmö FF. Nu har vi påbörjat processen för att hitta Jens ersättare, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

I pressmeddelandet riktar klubben ett stort tack till Jens Fjellström för hans insatser under åren. Sammanlagt har han spelat 204 matcher för Malmö FF och under sin tid i Malmö FF:s stab har han bidragit till bland annat två SM-guld och ett gruppspel i UEFA Europa League. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar