Laddar

Jättetalangen jagas av europeiska storklubbar

Den förre MFF-talangen Filston Mawana jagas av flera storklubbar i Europa. "Kommer det rätt bud och rätt utmaning så tror jag att det kan bli en flytt", säger hans agent André Filipe Jenaro.

delningar

Filston Mawana lämnade Malmö FF för Hoffenheim i höstas – och succén har inte låtit sig vänta. Under de inledande nio matcher har Mawana gjort åtta mål. Nu har flera europeiska storklubbar som Arsenal, Bayern München, Benfica och Chelsea fått upp ögonen för 17-åringen.

– Filston har gjort det bra i Tyskland. Vissa av klubbarna följde honom redan under tiden i Malmö FF. Bayern München och Chelsea har börjat följa honom senaste landskamperna och i Hoffenheim, säger hans agent André Filipe Jenaro till Fotbolltransfers.com.

Nu berättar Jenaro för 24Malmö.se att det finns en hel drös med andra klubbar som visat intresse för Mawana – däribland Köln, Aston Villa, Sporting Lissabon och Dortmun.

Trots att Mawanas kontrakt sträcker sig fram till 2021 tror hans agent att han mycket väl kan bli såld till nästa säsong.

– Filston trivs väldigt bra i Hoffenheim, men självklart ska vi inte utesluta något. Kommer det rätt bud och rätt utmaning så tror jag att det kan bli en flytt, säger Jenaro.