Laddar

Jätteloppis blir av trots allt: ”Var lite nervöst”

Malmös största loppis var i riskzonen efter Slagthusets konkurs.

delningar

På tisdagseftermiddagen kom det förlösande samtalet. Slagthuset hade nya ägare och loppmarknaden skulle bli av. Arrangören och initiativtagare Mahroan ”Gurkan” Osmanagic kunde till slut andas ut.

– Det blir det första evenemanget med de nya ägarna i Slagthuset. Det var lite nervöst om jag skulle behöva ställa in och skicka tillbaka alla utställare, berättar han.

Malmös största loppis, ”Megaloppis”, kommer bli av under lördagen. Detta är den nionde gången som loppmarknaden hålls och denna gång finns det 110 utställare.

Mellan 2 och 3 000 besökare väntas komma till Slagthuset men på Facebook har närmare 7 000 anmält sitt intresse.

– Jag har alltid velat återbruka och loppis är den absolut bästa återbrukningen. Det är förjävligt att det kastas så mycket som det gör, det är enorma mängder.

Gurkan berättar att det som är skräp för någon kan vara ett fynd för en annan. På loppmarknaden kan man räkna med att hitta allt från kläder och skor till leksaker och mindre möbler.

Om man vill hitta de bästa sakerna får man vara ute tidigt, de mest entusiastisk besökarna är på plats minst en halvtimme innan dörrarna öppnar.

– Fynd kan man alltid göra, man kanske inte ska tro att man kan hitta en Da Vinci-tavla men du kan göra fynd, säger Gurkan.

Loppmarknaden är öppen mellan klockan 10 och 15 lördagen den 14 april i Slagthusets lokaler på Jörgen Kocksgatan.

Relaterade artiklar