Internationell tennisturnering i helgen

Foto: MikaelDamkier

Fair Play TK arrangerar turneringen EuroElite IRF Junior Malmö Open i samarbete med Internationella Tennisförbundet och Svenska Tennisförbundet.

delningar

Tävlingen spelas den 5-12 januari och är en internationell juniorturnering med fyra klasser; pojk- och flicksingel under 18 och pojk- och flickdubbel under 18.

- Vi ser verkligen framemot att arrangera en ITF-turnering på hemmaplan och tackar Internationella- och Svenska Tennisförbundet för förtroendet. Det kommer att bjudas på mycket sevärd tennis på riktigt hög nivå inkluderande stora delar av den svenska junioreliten och givetvis hoppas vi också att det går bra för några av våra egna spelare. Det betyder otroligt mycket för dem att få känna på internationellt motstånd på hemmaplan och det ger både inspiration och tändvätska för en internationell satsning, säger Fair Play TK:s klubbchef Janne Immonen i ett pressmeddelande.

Intresset är stort och det kommer att vara cirka 290 starter och spelare från 19 nationer. Kvalet spelas nu i helgen 5-6 januari och huvudtävlingen drar igång på måndag den 7 januari med finaler 12 januari. 

Sju spelare från Fair Play TK är redan nu klara för huvudtävlingen i singel. På killsidan har Olle Sonesson Lidholt, Jacob Danell och Johan Falck fått wild card. På tjejsidan är Frida Bostrand, Emilia Valentinsson samt Hannah Viller Möller direktkvalificerade och Adelisa Kahriman har fått wild card.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar