Internationell mattävling hålls i Malmö

Bilden från Malmö Food Truck Festival, som äger rum i Malmö varje år. Foto: Pressbild

Europas bästa food trucks ska koras i Malmö. Den 27 till den 29 september intar European Street Food Awards den nya stadsdelen Varvsstaden i Malmö.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

För första gången kommer European Street Food Awards till Sverige. Finalen hålls i år i Malmö efter att de senaste två åren ha hållits i Berlin. Det ska delas ut priser till Europas bästa food trucks. Det delas bland annat ut priser i kategorierna bästa snacks, bästa vegetariska och bästa huvudrätt.

Vilka som får tävla i finalen i Malmö avgörs på nationella tävlingar i cirka tjugo europeiska länder. Varje truck bedöms utifrån flera kriterier såsom smak, presentation och kreativitet. Vinnarna utses av en jury av kockar, matjournalister och besökarna som får rösta fram sin favorit.

– Valet av Malmö var enkelt. Med sin industriella charm och arkitektur, och med en stadskärna som öppnar upp sig både mot land och hav kändes Malmö som den perfekta platsen. Malmö har varit med oss från starten 2017, och när vi fick förslaget att lägga finalen i Malmö var valet enkelt, säger Richard Johnson, grundaren av European Street Food Awards i ett pressmeddelande.

Att European Street Food Awards arrangeras i Malmö är resultatet av ett samarbete mellan Event in Skåne och Malmö Turism som arbetar med att identifiera och värva event och möten till Skåne respektive Malmö. Mat och dryck är ett fokusområde som bearbetats strategiskt under flera år.

– Vi har arbetat hårt med att göra Malmö till en självklar matdestination och att ESFA arrangeras i Malmö i år kommer i dessa sammanhang lyfta staden ytterligare. Det är ett perfekt exempel på ett event som förankrar den blomstrande street food-rörelsen i Malmö - en trend som definitivt är här för att stanna, säger Rodrigo Lopez, projektledare vid Arrangemangsenheten på Malmö Stad. 

Inför finalen i Malmö kommer det att hållas fem nationella deltävlingar runtom i Sverige, bland annat i Helsingborg den 29 juni.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.