Laddar

Instagramkontot om Malmö gör succé – följs av tusentals

Vi tog ett snack med personen bakom kontot "Memesofmalmo". En något märklig intervju...

delningar

Instagramkontot ”Memesofmalmo har ökat kraftigt i antal följare den senaste månaden. Kontot lägger upp så kallade ”memes”, dvs bildkollage och texter kombinerat och jobbar mer igenkänningsfaktorn.

Fler och fler anknyter sig till kontot som blivit en riktig snackis på stan.

Personen bakom kontot är anonym men 24Malmö.se har fått en, om än något märklig pratstund med hen.

Hur kom det sig att Memesofmalmo startade?  – Memesofmalmo startade av skattetekniska skäl för att sno EU-pengar ur en infrastrukturfond, så varje meme är värd skitmycket i bokföringen.

Hur fungerar det?  – Det fungerar som så att bilder klipps ihop av spontanitet eller om det är inskickade foton från följare. Sen laddas de upp på löpande band på Instagram. Sen stirras det frenetiskt på hur många likes och followers som tillkommer.

Var hittar du inspirationen?  – Inspiration finns i flaskan på Södervärn och hos alla fantastiska följare – det bra folket i Malmö.

Vad anser du skiljer Malmö från andra städer?  – Malmö skiljer sig från andra svenska städer, dels genom namnet, men sen också genom att det är den enda staden som ligger där den ligger. Staden har en helt unik historia, då den inte är någon annan stad än just sig själv. Sen är allt minst 20% billigare än i resten av skitlandet. Plus folk är mycket softare.

Kontot har i skrivande stund över 9 300 följare och siffran ökar i en rasande takt.