Inblandad i trippelmord – släpps på fri fot

Foto: Filip Beijer.

32-åringen är fortfarande misstänkt för medhjälp till de brutala morden i somras.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I onsdags släpptes en 32-årig från Göteborg man ur häktet som varit inlåst sedan oktober då tingsrätten i Malmö häktade honom för medhjälp till mord, rapporterar Sydsvenskan.

Det aktuella fallet handlar om dådet på Drottninggatan i Malmö i somras då tre personer sköts till döds och ytterligare tre personer skottskadades.

– Det är min bedömning att det inte längre föreligger skäl för fortsatt häktning, men misstankarna mot honom kvarstår, säger åklagare Jeanette Sprimont till Sydsvenskan.

Beslutet att släppa 32-åringen baseras på att polisen nu gjort alla de utredningsåtgärder man anser sig behöva rörande just denna misstänkta man. Vad dessa består i vill åklagaren dock inte gå in på i detalj.

Under den omfattande mordutredning har totalt sju personer frihetsberövats. Samtliga för olika roller som medhjälpare. Några av personerna har erkänt inblandning men menar samtidigt att de inte hade vetskap om vad som var planerat.

Just nu är tre personer häktade, samtliga för misstankar om medhjälp. Dock är skytten eller skyttarna fortfarande inte gripna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.