Illrar tvingades leva i sin egen avföring – ägare åtalas

Foto: Polisen

En 51-årig kvinna åtalas vid Malmö tingsrätt misstänkt för brott mot djurskyddslagen. Fyra illrar far illa när de lämnades utan mat och med knappt något vatten och tvingades att gå runt i sin egen avföring.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På morgonen lördagen den 10 mars förra året upptäckte en polispatrull de fyra illrarna och vilka missförhållanden de ska ha levt under. Patrullen var beordrad till kvinnans lägenhet i ett annat ärende när de gjorde upptäckten. Ett av rummen i bostaden verkade vara tillägnat illrarna och det ska ha varit mycket dålig hygien i rummet.

"Det luktade starkt av ammoniak i rummet och två av golvets hörn var täckta med urin och avföring" skriver en av poliserna som var på plats i en anteckning.

Utöver hygienbristerna ska illrarna inte ha haft någon mat och det fanns endast en skål innehållandes cirka en matsked smutsigt vatten. En veterinär vid Länsstyrelsen har kommit med ett yttrande i fallet och uppskattar att illrarna att illrarna vistats i utrymmet en längre tid, veckor till månader.

Vidare gör veterinären bedömningen att illrarna har "utsatts för ett onödigt lidande och för en oacceptabel risk för ytterligare lidande genom de skaderisker som fanns i miljön."

Utöver hygienbrister och saknad på tillgång till mat och vatten har de också funnits oskyddade, elektriska föremål vilka utgjort en skaderisk för illrarna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar