Laddar

Ikväll börjar Metropolis: by LIGHT lysa upp staden

Projektet ska få invånarna att vilja vistas utomhus när det är mörkt.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Ikväll är det premiär för den fjärde omgången av Metropolis: by LIGHT – ett projekt anordnat av Malmö stad, där målet är att hitta nya innovativa och kreativa lösningar för ljussättning och belysning av stadsmiljön.

Foto: Birgitta Hjertberg

Metropolis: by LIGHT kommer att genomföras i området runt Malmö Live, Malmöhus slott och Gamla väster under tio dagar, fram till 23 september och ytterligare en av anledningarna till att arrangemanget genomförs är att Malmö stad vill ge allmänheten upplevelser som väcker inspiration och skapar trygghet, och som får invånarna att vilja vistas utomhus även under dygnets mörka timmar.

Foto: Skärmdump/Malmö stad Här hittar du årets installationer.

Ljusarrangemanget är uppdelat i fem fokusområden: Stadens ljus, Konstens ljus, Sättet ljus, Trevande ljus samt Evenuellt ljus, där det sista området är nytt för i år.

Hela konceptet grundar sig i idén att flera olika yrkesgrupper behövde ett bättre samarbete kring ljussättning av den offentliga miljön. Under arrangemanget kommer det erbjudas mellan tre och fyra guidade turer varje kväll med start klockan 19.30.

Relaterade artiklar