Laddar

IKEA återkallar choklad – risk för allergichock

IKEA återkallar 650 000 kilo mörk choklad då det kan finnas spår av mjölk och hasselnötter.

delningar

All mörk 100-gramskakor av sorterna 60 procent och 70 procent mörk choklad återkallas av IKEA. Orsaken är att det finns otillräckligt med information om spår av hasselnötter och mjölk.

– Produktsäkerheten är högsta prioritet för oss och det är viktigt att alla känner  sig trygga och säkra. Vi fick information om att en pojke i Japan hade fått en allergisk reaktion. En utredning genomfördes och det visade sig att det fanns högre nivåer av mjölk och hasselnötter än vad vi ansåg är acceptabelt, säger Jakob Holmström, pressansvarig på IKEA.

Totalt handlar det om ungefär 650 000 stycken chokladkakor som återkallas. Vardera förpackning innehåller 100 gram vilket innebär att över en halv miljon kilo choklad måste återkallas.

– Det visade sig att spår från en annan chokladproduktion på samma fabrik har spridit sig till den mörka chokladen. Det är nu åtgärdat, avslutar Jakob Holmström, pressansvarig på IKEA.

Alla kunder som köpt chokladkakorna kan lämna tillbaka dessa till närmsta IKEA varuhus och få pengarna tillbaka. Det gäller alla förpackningar som inte har gått förbi bäst före-datum.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?