Laddar

IFK Malmö värvar från seriekollegan: ”Ska bli häftigt”

Under sista dagen på transferfönstret blev det klart. IFK Malmö värvar Mathias Jung från seriekonkurrenten.

delningar

Under torsdagen blev det klart att IFK Bergas mittfältare, Mattias Jung, lämnar klubben. I stället kommer han spela hos seriekollegan IFK Malmö.

För ungefär en vecka sedan fick Jung ett telefonsamtal från Malmöklubben som då berättade om sitt intresse för den vänsterfotade innermittfältaren. IFK Berga varken ville eller kunde ställa sig i vägen för övergången eftersom det var inskrivet i kontraktet att Jung eventuellt skulle flytta och i så fall skulle få gå – helt gratis.

I och med flytten byter Jung från en klubb på en säker mittenplacering till en klubb som krigar i botten av tabellen. IFK Malmö placerar sig just nu på negativt kval.

– Jag ska göra allt för att hjälpa IFK Malmö att säkra kontraktet. Det ska bli häftigt att ha Olle Nordin som tränare. Det är väl egentligen det jag vet om laget om jag ska vara ärlig, att de har honom som tränare, säger 23-åringen.

IFK Malmö meddelar samtidigt att anfallaren Saban Pehilj får lämna klubben. Pehilj kom till klubben från Prespa Birlik förra säsongen. Även mittfältaren Damir Becirovic fick samma besked förra veckan.

– Spelarna har helt enkelt inte uppfyllt sina kontrakt, och det är något som vi inte accepterar. Så det handlar om disciplinära skäl, förklarar IFK:s sportchef Mikael Tellqvist.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?