Laddar

Hyllad app ska få stopp på matsvinnet i Malmö

Nu har flera restauranger i Malmö bundit avtal med appen som ska minska matsvinnet.

delningar

I Malmö slänger invånarna i genomsnitt 21 kilo mat per person och år och matsvinn i restaurangbranschen har varit ett problem länge. Nu satsar personerna bakom appen Karma på att vända den negativa trenden med slängd mat i Malmö, och tanken är att privatpersoner och restauranger kan ta hjälp av varandra.

Appen finns redan på ett flertal orter i landet och i Malmö har nu bland annat Scandic Hotels och Gateau anslutit sig. Privatpersoner som har appen får meddelanden när maten, som annars går till spillo, kan hämtas och erbjuds köpa till ett reducerat pris.

Företaget meddelar nu via ett pressmeddelande att ett trettiotal restauranger har anslutit sig. Däribland Redfellas, Slottsträdgårdens Café och In The Pink.

– Problemet med matsvinn är enormt så det finns mycket att göra, och tjänsten har fått fantastisk respons av både privatpersoner och restauranger. Malmö är en miljömedveten stad och det är en självklarhet att vi ska finnas där och bidra med ett enkelt verktyg som gör att alla kan vara med och göra skillnad för miljön, säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, VD på Karma.