Laddar

Husietalang provtränar med Manchester United: ”Har drömt om det”

Malmökillen Rines Arifi ska få vara med om något närmast unikt. Han ska provträna med Manchester United.

delningar

Husie IF:s stortalang Rines Arifi ska provträna med den engelska storklubben Manchester United i slutet på oktober. Rines pappa, Hajriz, berättar hur det kommer sig.

– Det har gått genom en agent, Franck Betullat. Han ville prova honom på en separat träning och blev väldigt nöjd. Efteråt tog han kontakt med Manchester United som bjöd in oss 23 till 29 oktober, berättar Hajriz Arifi.

14-årige Rines Arifi håller till vardags till i Husies 03-lag, men tränar även med föreningens 02-lag. Nu väntar alltså utmaningar på en helt annan nivå.

– United kommer bedöma honom på flera olika sätt som jag har förstått det. Men gillar de honom kommer Rines bli inbjuden till deras akademi, säger Hajriz Arifi.

Rines själv säger så här om äventyret.

– Det känns jättebra. Jag har drömt om det sedan jag var liten, säger han.

Är United favoritlaget? – United och Real Madrid.

Vad är du för speltyp? – Jag är en stabil innermittfältare, bra spelsinne, kraft och ett bra skott.

Rines Arifi är den andra killen från Husie IF som på kort tid får träna med en toppklubb i Europa. För ett par månader sedan tränade Elias Olsson med Feyenoord.

– Vi är många duktiga killar och är topp tio i Sverige. Vi spelade en cup för ett tag sedan där vi förlorade mot AIK, men kom till slut femma, säger Rines Arifi.

 

 

 

Rines Arifi Ålder: 14. Nuvarande klubb: Husie IF. Moderklubb: FC Rosengård. Favoritspelare: Christiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba. Aktuell: Malmökille som ska träna med Manchester United.

Relaterade artiklar