Hundratals hyreslägenheter ska byggas i Malmö

Foto: Pressbild.

Här ska det byggas: "Oerhört glada".

delningar

Det är bolaget Heimstaden som tecknat avtal om förvärv av ett utvecklingsprojekt bestående av nyproducerade bostadslägenheter i Malmö. Säljare till projektet är I am Home som även ska hjälpa Heimstaden utveckla området och bygga bostäderna. 

I am Home ska färdigställa cirka 28 000 BTA fördelat på 440 hyreslägenheter, sammanlagt cirka 21 600 kvadratmeter. Dessutom ska det upprättas en förskola och parkeringsplatser inom fastigheten som heter Smedjan 9. Hyreslägenheterna ska uppföras i Norra Sorgenfri. 

– Vi är oerhört glada över att ha kunnat få till detta samarbete med I am Home som står för ett nytänkande i byggprocessen och hela tiden letar efter nya innovativa lösningar med stort fokus på hållbarhet. För oss är det viktigt att våra kunder får den bästa upplevelsen i våra nyproducerade bostäder och här tycker vi att I am Home ligger i framkant och sätter stort fokus på människorna som ska bo i lägenheterna. Heimstaden är en av de största byggherrarna av hyresrätter i landet de kommande åren och det är förstås glädjande att få uppföra detta fina projekt i Malmö där vi i dagsläget har vårt största bestånd av hyresrätter och där vårt huvudkontor för koncernen är placerat, säger Fredrik Årman, transaktionschef på Heimstaden i ett pressmeddelande. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar