Hund glykolförgiftades i Malmö – fördes till veterinär

Flera fall av djurplågeri under helgen.

delningar

En kvinna har polisanmält en händelse som ska ha inträffat på fredag i förra veckan. Kvinnans man hade varit ute med deras hund vid Folkets Park och därefter hade den blivit sjuk.

Hunden rusades till veterinär där man kund konstatera glykolförgiftning. Det är ännu oklart var eller hur hunden har fått i sig giftet.

– I det här ärendet har vi inget att gå vidare på, vi vet inte var det ska ha skett eller andra observationer, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.

En anmälan gällande djurplågeri och förgöring har upprättats. Hunden ska vara oskadd.

Den senaste tiden har det spridits flera historier om misstänkt förgiftningsförsök och förgiftningar av djur i Malmö. Polisen uppmanar att ta kontakt och anmäla om man misstänker något.

– Vi behöver dokumenterade ärenden, har man råkat ut för något liknande så uppmanar vi att man anmäler.

Under lördagen inträffade ytterligare två fall av djurplågeri. Den första vid Gröningen på Sorgenfri. Då misstänks en 56-årig man för brott då han ska ha lyft upp en annan persons hund och kastat ner den i marken.

Mannen misstänks även för ofredande då han ska ha knuffat en kvinna och som målsägare då han uppger att han blivit sparkad i ryggen. Allt ska ha skett vid samma tillfälle. Han greps men är frigiven fortsatt misstänkt.

Den andra händelsen inträffade på Västra Hamnen. En hund slet sig och rusade fram till en annan hund och dennes husse. Varpå hussen blir förbannad och sparkat och slår den lösa hunden.

Han ska sedan ha hotat hundägaren och slagit till även denne. Hunden fick föras till veterinär.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar