Laddar

Hub ska stärka spelbranschens ställning

Nu ska dataspelsbranschen i Malmö växa ytterligare. - Foto: Mostphotos

Inom kort startar DevHub, ett kluster för företag inom dataspelsbranschen, i centrala Malmö.

delningar

Dataspelsbranschen i Sverige är på frammarsch, och Malmö och södra Sverige är ett av branschens främsta tillväxtområden. För att ytterligare hjälpa branschen att befästa sin roll som ett internationellt fenomen skapas därför en plats där spelutvecklingsföretag ska få ännu större möjlighet att utvecklas och växa.

– Malmö är internationellt känt för sin sprudlande och innovativa spelindustri och det ska vi fortsätta vara. Det är här de bästa spelen görs, från enorma projekt till små indiespel, och nu vill försäkra oss om att behålla tätpositionen, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service.

Tanken är att redan etablerade företag ska föras samman, och huben ska vara en plats där uppstartsföretag kan skapas och växa. Samlingsplatsen blir den enda av sitt slag i Sverige och kommunstyrelsen har dessutom beslutat att Malmö stad blir hyresbetalningsgarant för det här spelutvecklingshuset.

– Spelutveckling är en bransch som utvecklas snabbt och där Malmö vill ta ledarrollen. Nu ser vi till att skapa bästa möjliga förutsättningar för både befintliga och framtida spelföretag att etablera sig i regionen och bidra till att utveckla stadens kreativa näringar och arbetsmarknad, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Relaterade artiklar