Laddar

Hotell vid Öresundsbron kan bli verklighet

Vid Öresundsbrons brofäste kan ett enormt byggprojekt med bland annat hotell bli verklighet. Foto: Arkiv.

Är det dags för det enorma byggprojektet vid Lernacken att bli till verklighet? På måndagen godkände politikerna en markreservation för området.

delningar

Under måndagen togs ytterligare ett steg för att göra det enorma byggprojektet vid Lernacken till verklighet. Detta eftersom Malmö stads tekniska nämnd godkände en markreservation inom området.

Sedan tidigare planerar bolaget AB Invest AS för ett tusentals kvadratmeter stort byggprojekt på platsen. Om projektet blir verklighet kommer en anläggning som innehåller hotell, konferens och spa byggas på platsen.

Enligt markreservationen ska bolaget ta fram ett förslag till hur området kan utvecklas, i samråd med Malmö stad.

– Lernacken har ett naturskönt, vattennära läge direkt mot Öresund, med närhet till Kastrup, Köpenhamn och centrala Malmö. En ny målpunkt som den föreslagna anläggningen kan ytterligare stärka områdets attraktivitet och bidra till nya värden, säger Håkan Thulin, Malmö stads exploateringschef, i ett pressmeddelande.

Malmö stad skriver i pressmeddelandet att "vid utformning av projektet ska stor hänsyn tas till Lernackens unika karaktär" och att tillgängligheten till området ska "värnas".

Genom åren har det funnits en rad olika förslag kring hur området kan utvecklas och enligt Fastighetsvärlden backade NCC så sent som förra året ur ett tilltänkt hotellbygge på Lernacken.

I dag finns det bland annat en utställningsbyggnad för Öresundsbroprojektet på platsen.

Relaterade artiklar