Hon ska tävla i SVT:s genikampen: ”Klarade Mensa-testet” - Nyheter i Malmö - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

Hon ska tävla i SVT:s genikampen: ”Klarade Mensa-testet”

På dagarna jobbar Ziyene Melki med offentlig upphandling på Malmö stad. Men vid sidan om har hon deltagit i en reality show för genier.

delningar

Det började med att Ziyene Melki gjorde ett IQ-test från gruppen Mensa som dök upp på Facebook. När hon var färdig visade resultatraden att hon gjort exceptionellt bra ifrån sig. En tid senare gjorde hon ett nytt test. Återigen slog hennes IQ-nivå i taket. Hon blev fundersam.

– Jag tänkte att IQ-testerna på nätet måste vara mycket enklare än de riktiga testerna. Men jag blev ändå nyfiken så jag anmälde mig till Mensas övervakade test.

Mensa är en förening för de som har högre IQ än 98 procent av befolkningen. Föreningen anordnar övervakade tester enligt konstens alla regler där deltagarnas intelligens mäts.

När Ziyene Melki var färdig med det övervakade IQ-testet visade det sig att hon tillhörde de 2 smartaste procenten av befolkningen.

– Min kompisar skulle nog säga att jag är en smart tjej, men jag har aldrig identifierat mig som ett geni, säger hon.

Men när Ziyene Melki såg att SVT sökte deltagare till programmet Genikampen anmälde hon sig. Efter en casting med både läkartester, psykologtester och intelligenstester ringde SVT och sa att de ville ha med henne i programmet.

– Jag trodde aldrig att jag skulle gå vidare, säger hon.

Eftersom Ziyene Melki aldrig identifierat sig som ett geni undrade hon hur väl hon skulle passa in bland de andra genierna. På deltagarlistan fanns både partikelfysiker och stamscellsforskare.

– Men alla var otroligt trevliga. Vi har fortsatt hålla kontakten efter inspelningen, vi ska träffas allihop i Stockholm och se det första avsnittet ihop.

– Att vara med i programmet är ett av de bästa besluten jag har tagit i hela mitt liv, säger hon.

Det första avsnittet av Genikampen sänds den 28 augusti klockan 20.00.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.