Laddar

Hon laddar för att bli årets bästa bartender

Jeanette Ahvander siktar på att bli bäst.

delningar

Två minuter, max. Så lång tid tar det för Malmö-bartendern Jeanette Ahvander att tillreda en Bonfire Lullaby, hennes egenkomponerade cocktail, i baren på Mando Steakhouse.

På lördag åker hon och cocktailen till Stockholm och medverkar i finalen av tävlingen Årets bartender. Trots att det var första gången hon ställde upp i tävlingen gick hon vidare från kvalet.

– Jag hade egentligen inte förväntat mig att gå vidare. Men jag trodde på mig själv men visste samtidigt att många duktiga var med. Jag gick inte vidare direkt utan fick ett samtal efter tävlingen, då en av domarna berättade att jag fått ett wildcard, säger Jeanette Ahvander.

Att få ett wildcard innebär att man blir juryns val.

– De tyckte att min drink presenterades bra, att den passade årets tema väldigt bra och så såg de potential i den. Sen fick jag lite tips på hur jag skulle förbättra mig.

I finalen möter hon landets bästa bartenders. Några av dem är bekanta ansikten som hon jobbat med tidigare.

– Några av dem mötte jag i Malmökvalet. Det är väldigt skickliga bartenders. Men man ska tro på sig själv och jag har lovat kollegorna på Mando att om jag vinner bjuder jag på en ”dompa” (en Dom Perignon red. anm). Men jag är också ödmjuk, jag vet att det är väldigt hård konkurrens.

Om det blir Jeanette Ahvander och drinken Bonfire Lullaby som tar hem priset i årets tävling återstår att se.

Vad är hemligheten bakom Bonfire Lullaby? – Det kan jag ju inte säga, det är ju en hemlighet, säger Jeanette Ahvander och skrattar.

 

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.