Laddar

Hon har tagit holländskt succéspel till Sverige: ”Man kan komma in på allt”

Sällskapsspelet Vertellis ska få oss att dumpa mobiltelefonerna för en liten stund och samtala mer, på djupet, med varandra.

delningar

Mindre tid framför mobiltelefoner och surfplattor. Mer tid till att umgås och lära känna varandra på djupet. Det är ledorden som ligger till grund för det holländska sällskapsspelet Vertellis.

Nu har spelet, som enligt skaparna blivit en succé utomlands, kommit till Sverige. En av huvudpersonerna bakom spelets lansering är Malmöbon Moa Verngren.

– Idag är alla uppkopplade hela tiden. Detta ska vara ett sätt att verkligen ta sig tid att ställa mer tankeväckande frågor och frågor som glöms bort i förbifarten. Att stärka gemenskaper är det största målet, säger Moa Verngren, ansvarig för marknadsföringen i Sverige.

 

Vertellis betyder ”berätta mer” på nederländska och genom olika frågekort får spelarna svara på frågor om varandra.

– Mestadels är frågorna åt det positiva hållet och man spelar i fyra rundor. Det kan handla om vad man har för drömmar och önskningar om det kommande året. Man kan komna in på allt helt enkelt, säger Moa Verngren.

Spelet är ett kortspel med ett stort antal frågeställningar som ska se till att få samtalen att flyta på. Det har ingen målgång, men det går att tävla i ett poängsystem i runda två och tre.

 

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?