Laddar

Hon har startat podd om Malmö – drömmer om Zlatan som gäst

Malmökändisarna står på tur för att intervjuas i Fanny Westlings hemmastudio. På tre veckor har hon släppt avsnitt med Michael Wiehe, Maria Maunsbach och Petrina Solange.

delningar

Journalisten och Malmöbon Fanny Westling fastnade i tankarna efter ett möte på en uteservering på Möllevången. Nyfikenheten som uppstod blev startskottet till podcasten ”Malmöiterna” som nu släpper avsnitt nummer tre.

– Jag och min kille satt och drack öl på Nyhavn i september förra året när en man gick förbi med långt vitt skägg och en stor flagga med ”Ship-to-Gaza”. Han samlade in pengar i en bössa och var en jävla lirare. När han kom till vårt bord berättade han att han har bott i Malmö i hela sitt liv. Han gjorde det tydligt att älskar staden och dess förändringar, från gamla kockumskranen till dagens möllan. När han gick kände jag att jag ville veta allt han någonsin har att berätta. Då kom idéen om podcasten Malmöiterna, säger Fanny Westling.

Malmöprofilerna och celebriteterna Michael Wiehe, Maria Maunsbach och Petrina Solange är poddens tre första gäster.

– Malmö har så mycket att erbjuda, det finns många platser och situationer att relatera till. Det är mysigt att veta hur det såg ut i Malmö när Michael Wiehe flyttade hit som sexåring, att Maria Maunsbach älskar att vara i småbåtshamnen i Limhamn eller var Petrina Solange befann sig när hon kom i kontakt med Malmös comedy-scen.

Efter tre avsnitt är Fanny Westlin hungrig efter mer. Och hintar om att tunga namn är på ingång.

– Det är ju en megachans för mig att få fråga spännande personer om saker jag är nyfiken på om dem, till exempel om Michael Wiehe har dåligt samvete för han lämnat proggen bakom sig. Jag har en riktig världsstjärna på gång, så denne hoppas vi på.

Vem är drömgästen? 

Zlatan fortsätter undvika mina samtal, fattar inte varför? Men har några inbokade som känns riktigt kul, som jag tror att lyssnarna också kommer gilla! Jag planerar också att höra av mig till Leslie Tay som är en riktig Sofielundslegend. Han hoppas jag så himla, himla mycket på.

Innan vi lägger på luren avslöjar Fanny att nästa veckas gäst är ingen mindre än den hemlighetsfulle personen bakom Instagramkontot MemesOfMalmö.