Laddar

Hollywoodfrun: ”Jag är inte så förtjust i Malmö”

Hollywoodfrun om livet i Los Angeles, relationen till Skåne, att vara med i Hollywoodfruar – och när hon gick på svartklubbar i Malmö. 24Malmö.se fick en exklusiv intervju med Jennifer Åkerman.

delningar

En ny säsong av Hollywoodfruar stundar – och i år finns skåningen Jennifer Åkerman med. 28-åringen har de senaste nio åren bott i Los Angeles och kommer ursprungligen från Stockholm, men flyttade som 15-åring till Falsterbo.

Vem är egentligen Jennifer Åkerman? – Jag är en svensk tjej som bor i Los Angeles. För det mesta jobbar jag med musik. Jag flyttade från Stockholm till Falsterbo/Skanör när jag var 15 år och dansade bland annat på Rydbergs (dansskola) i Malmö. Det var en stor chock att flytta.

Varför? – Jag ville absolut inte flytta. Men nu är jag väldigt glad att vi flyttade. Jag fick mycket nya vänner.

Jennifer gick på Sundsgymnasiet i Vellinge, men lämnade såväl Skåne som Sverige tämligen omgående efter gymnasiet för studier i USA. Där har hon sedan blivit kvar.

– Jag visste hela tiden att jag skulle åka dit, det var en solklar grej för mig. Jag hade alltid velat åka dit och hade jag bara fått hade jag åkt ännu tidigare, säger Jennifer Åkerman med ett skratt och fortsätter:

– Jag pluggade lite på college sedan, men var ganska skoltrött då. Efter två år slutade jag och fick ett modellkontrakt i stället. Jag började med musik, skapade ett band och bröt mig från det där.

Vilka har du modellat för? – Det är massa olika. Men American Apparel, Republic och en rad tidningar. I Sverige har det mest varit tidningar, men jag har inte gjort så mycket de senaste åren. Musiken har tagit mycket tid och jag fokuserar på det.

Hur går det med musiken? – Det går jättebra. Vi har släppt två singlar och vår tredje kommer nu i Hollywoodfruar. Man får se oss när vi är i studion.

Och just det var en stor anledning till Jennifer Åkerman faktiskt tackade ja till att vara med i Hollywoodfruar.

– Jag tackade typ nej från början. Jag har inget behov av att vara med i ett program där man ska bråka med andra tjejer. Det är inte sådan jag är. Men jag sa: är det så att ni vill följa med mig och se hur jag lever för att se vem jag är kan jag tänka mig att vara med, säger hon och fortsätter:

– Jag hade inte tiden just då att gå på luncher. Det var väl det kravet jag hade. Att inte sitta på massa luncher.

Varför tror du att just du blev castad till Hollywoodfruar? – Jag tror inte att det är särskilt svårt att vara med i programmet. De skulle nog kunna ta med någon annan tjej som lever ett lyxigare liv än vad jag gör, men jag tror att de ville ha med någon som är lite annorlunda. Det är inte bara glamour och mitt liv är nog lite enklare. De andra fruarna spenderar nog mer pengar än vad jag gör.

Vad spenderar du på pengar på? – Har jag pengar så lägger jag dem på det som är nödvändigt. Men också min karriär. Det dyraste vi har hemma är nog gitarrer.

I Jennifer Åkerman kan vi förvänta oss att få se en annan del av såväl Hollywoodfruar och Los Angeles när hon kliver in i programmet på tisdag, enligt henne själv.

– Man får nog se en ganska ärlig story och ärligt program av mig. Är man intresserad av att se en annan del av Los Angeles, inte den glammiga, så kommer man få göra det. Lite mer hipster. Lite enklare och lite mer ungdomligt.

Den obligatoriska frågan. Hur är din relation till Gunilla Persson? – (Skratt). Jag har ingen relation till henne. Det svenska folket vet nog mer om henne än vad jag gör. Vi träffades bara en gång under inspelningen. Men när jag träffade henne var hon jätterar mot mig. Jag tror inte att hon är en människa som är elak mot dig om inte du är elak mot henne.

Finns det någon rolig händelse du kan berätta om? – Jag tror att det roligaste som händer är det man inte förväntar sig. Sjuka saker händer. Vi satt i bilkö och bilen framför körde inte och vi tutade. Då gick vi ut och kollade och då satt han och sov där. Sånt händer hela tiden, men tyvärr kom det inte med på kameran. Någon specifik grej är svår att svara på – det händer saker hela tiden.

Trots att hon under delar av sitt liv är uppväxt strax utanför Malmö har hon aldrig riktigt varit förtjust i staden.

– Jag har aldrig varit särskilt förtjust i Malmö och har aldrig känt mig riktigt hemma här. Men under gymnasiet var jag väldigt mycket här, så klart. Man dejtade lite äldre killar, hängde på Babel, svartklubbar och så vidare.

Varför är du inte så förtjust i Malmö? – Jag vet faktiskt inte. Jag är inte så förtjust i Stockholm heller. Det har nog mer med Sverige att göra. Jag får lätt ångest när jag är i Sverige för länge. Jag får ingen energi riktigt. Förmodligen kommer jag aldrig bo i Sverige igen.

I drygt tre år har Jennifer Åkerman haft ett förhållande med Walking Dead-stjärnan Tom Payne – och nu avslöjar hon att hon inom kort snart vill vara mer än hans flickvän.

– Vi träffades genom en gemenskap kompis för snart fyra år sedan. Inledningsvis hade vi en svajig start och gjorde slut efter ett par månader. Men nu bor vi tillsammans och är superlyckliga.

Är ni gifta? – Nej, inte än. Men vi kommer absolut att bli det. Det är något vi snackar om dagligen.

Förlovade? – Det kan man väl säga. Vi har ingen ring än så det är inte officiellt. Det har varit så mycket nu, men vi har snackat om det hela sommaren. Jag tror att när vi väl har en ring så kommer det vara officiellt och Tom kommer fråga på riktigt.

Jennifer Åkerman har under flera års tid varit modell, deltagit i Let´s dance och nu i Hollywoodfrurar. Men folket på stan känner inte igen henne.

– Det tror jag verkligen inte. Min mamma har en butik på Fersens väg (Vera Velour). När jag var där i torsdags sa en kund: jag såg att din dotter ska vara med i Hollywoodfruar. Då stod jag bredvid, men kunden trodde inte det var jag. Det är rätt skönt, säger Jennifer Åkerman med ett leende.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jennifer Åkerman Ålder: 28. Familj: Mamma, pappa, tre systrar och pojkvän. Bor: Los Angeles. Smultronställe i Malmö: Någon ölbar på Möllan. Aktuell: Falsterbo/Malmö-tjej som är md i Hollywoodfruar.

Relaterade artiklar