Hockeyns dag utvecklas: "Besökarna får ta med sig nallebjörnar"

Nallebjörnarna ska kastas ut på isen efter hemmalagets första mål – här är anledningen:

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

För åttonde året i rad öppnar Redhawks upp Malmö Arena för fritt inträde. Regionens näringsliv gör detta möjligt genom att betala en krona per åskådare. Detta år arrangeras Hockeyns Dag den 18 februari i samband med att Redhawks möter Timrå IK i Malmö Arena. Det är första gången som matchen spelas på en vardag, men under sportlovet då alla barn är lediga. Insläppet börjar 17.30.

Nytt för i år är även att matchen kombineras med en så kallad ”Teddy Bear Toss”, vilket innebär att besökarna får lov att ta med sig nallebjörnar in på arenan. Dessa kastas sedan ut på isen vid hemmalagets första mål. Initiativet kommer delvis från Malmö Redhawks spelare som ytterligare vill skapa goda värden med sitt idrottande. De insamlade nallarna kommer sedan att skickas till Afrika och Filippinerna till barn kopplade till organisationen Help@Hand.

– Vi spelare fokuserar alltid främst på hockeyn såklart men här såg vi en möjlighet att vara med och bidra på ett annat sätt för en riktigt god sak. Jag tycker det är viktigt att hela klubben kan jobba framåt tillsammans under sådana här arrangemang, säger Redhawks forward Nichlas Hardt i ett pressutskick.

Kristian Rankloo, grundare av Help at Hand, utvecklar tanken bakom idén.

– När Malmö Redhawks kontaktade oss angående deras idé om ett Teddy Bear Toss på Malmö Arena, tackade vi givetvis ja, då vi ser en klar koppling mellan idrott och barns framtid. Vi vet också att utsatta barn som lever i otrygga miljöer finner stor trygghet i ett mjukisdjur och vi kan genom vårt samarbete göra skillnad i denna fråga" säger Kristian Rankloo i pressmeddelandet.

Årets upplaga går, precis som tidigare 2 säsonger, i välgörenhetens tecken där 20 procent oavkortat går till Barncancerfonden via samarbetet med "Team Rynkeby - God Morgon Malmö". Förra säsongen samlades det in en summa på 368 348 kronor.

– Syftet med Hockeyns Dag är som tidigare att blanda nytta med nöje. Vi ger barn, familjer, ja alla egentligen möjlighet att gå på hockey gratis samtidigt som vi samlar in pengar för en god sak. Det är ju 8:e gången vi gör detta så det känns verkligen som vi skapat en kul och viktig tradition tillsammans med partners och publik, säger VD för Malmö Redhawks Patrik Sylvegård i pressutskicket.

Nichlas Hardt. Foto: Simon Eliasson / Bildbyrån

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar