HK Malmö välkomnar två unga talanger till A-laget

Pressfoto.

"Det är bra signaler till andra spelare i Malmö och Lund samt runtom i Skåne", säger tränaren Stian Tönnesen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

HK Malmö presenterar nu två unga talanger med spetskompetens till A-lags truppen i form av den vänsterhänte högernian Elias Hall, 17 år, från Kävlinge HK och vänster- och mittnian Arvid Johansson, 17 år, från H43 Lund.

– Det är bra signaler till andra spelare i Malmö och Lund samt runtom i Skåne. Det finns unga mycket lovande spelare som vill ta kliv och som väljer HK Malmö. Elias och Arvid kommer vid varje träningspass omges av andra spelare med landslagsmeriter och massor av rutin och det kommer de självklart ha nytta av framåt i karriären, säger Stian Tönnesen tränare i HK Malmö i ett pressmeddelande.

Båda spelarna har skrivit två-årskontrakt med klubben och är redan igång och tränar med truppen.

- Jag valde Malmö för att jag tror det är en bra miljö för mig att vidareutvecklas i och så kände jag direkt att sammanhållningen var bra i laget både på och utanför plan. Jag har ett bra skott men känner att jag kan utveckla genombrottsspelet samt mitt försvarsspel, säger spelaren Elias Hall i pressmeddelandet.

Elias Hall är uttagen till det U 17 landslag som ska spela European Open i Göteborg nu i sommar. Han utsågs nyligen till bäste anfallare i USM finalspelet. Arvid Johansson är uttagen till riksläger 4 för spelare födda 2002.

- Jag ser det som en stor utmaning och en kul upplevelse att få komma till en så stor klubb som HK Malmö. Jag ser fram emot att utveckla den fysiska delen, men så klart även allt det handbollsmässiga, säger Arvid Johansson i pressmeddelandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar