Laddar

HK Malmö hade lekstuga mot Skövde

Målvaktsspelet bra, försvarsspelet bra och en lekande anfall. Allting stämde för HK Malmö borta mot Skövde.

delningar

Inför matchen talade HK Malmö om en svår bortamatch i Skövde. 60 minuter senare visade det sig att Malmö var helt överlägsna.

– Malmö kontrollerar det är fullständigt, de behöver inte ens gå på matchfart för att vinna den här matchen, säger experten Tomas Axnér i CMOREs sändning.

Skånelaget bjöd stundvis på mycket vackert anfallsspel, och kunde till slut vinna matchen med 11 bollar.

– 31 mål framåt och 20 bakåt ska man vara nöjd med. Jag tycker att vi verkligen lyckas att spela ut idag. Vi lyckas göra många snabba mål innan de har hunnit organisera sig, säger vänsternian Adam Lönn som själv satte 6 mål.

Lönn tillsammans med Fredrik Petersen stod för några riktigt vackra mål, med bland annat snurrfinter och lobbstraffar.

– Det var kul och spela och vi gör en väldigt väl genomförd match, säger Lönn.

Tränaren Stian Tönnessen var nöjd med anfallsspelet men menar att lagets andra delar var minst lika bra.

– Jag är egentligen mest nöjd med försvarsspelet och målvaktsspelet, vi lyckas ta bort deras skyttar och gör det väldigt bra, Men sen är det klart att det blir lättare att spela ut när vi leder in i andra.

Efter två raka segrar med starka insatser i bagaget väntar nu två veckors uppehåll i ligan. Men att det skulle vara en nackdel tycker inte Adam Lönn.

– Nej, man tänker inte så mycket på det. Nu får vi chansen att finslipa på detaljer och bygga lite muskler i gymmet. Sen väntar en tuff match mot Aranäs, och då gäller det att vara redo.

Skövde HK – HK Malmö 20-31 (10-15) Målskyttar HK Malmö: Petersen 8, Lönn 6, Roganovic 4, Andersson 3, Nygren 3, Pecikoza 2, Kvalvik 2, Nyberg 1, Månsson 1, Persson 1, Blickhammar 1

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?