I samarbete med annonsör

Hitta billiga snabblån utan UC på rekordtid

delningar

Ett snabblån utan UC har den stora fördelen att det ofta betalas ut samma dag som du skickar in din ansökan. Däremot går det inte lika snabbt att hitta det billigaste snabblånet på marknaden. Det beror på att konkurrensen idag är större än den någonsin varit tidigare. Även om den här typen av privatlån kostar lite mer än ett vanligt banklån väger fördelarna så tungt att många ändå väljer att ansöka om ett snabblån utan UC istället för ett vanligt banklån.

Snabblånets största myt

De allra flesta av oss tar för givet att ett snabblån är ett dyrt lån. Så hur kan ett snabblån någonsin vara billigt? Det finns många myter kring snabblån, men den som klingar högst är just myten om dyra snabblån.

Ett snabblån kan vara dyrare än ett vanligt banklån om du inte vet hur du ska förhålla dig till det. Vägen till marknadens billigaste snabblån är en kombination av det förhållandevis låga beloppet och den kort löptid. Om man jämför den effektiva årsräntan står det klart att snabblånet kostar mer, men eftersom löptiden är uppåt tio gånger kortare än vid ett vanligt banklån så jämnar räntan ut sig i längden. Du hinner alltså aldrig betala tillbaka lika mycket i årsränta som med andra typer av lån.

Att räntan är högre har en logisk förklaring: risken är större. Snabblånets främsta ledmotiv är att det handlar om lån utan säkerhet, alltså lån där låntagarens återbetalningsförmåga väger tyngst. Utan säkerhet tar kreditbolagen en större risk och då blir den något högre räntan en form av alternativ säkerhet.

Gratis snabblån?

I den andra änden av spektrat hittar vi de sk. kostnadsfria snabblånen. Det är lån som helt saknar ränta. Låter det för bra för att vara sant? Det kan det vara. Inget lån är någonsin gratis men det finns intressanta varianter. En del kreditbolag har börjat erbjuda sina nya kunder ett första räntefritt lån som ett välkomsterbjudande. Du bör dock att alltid läsa igenom det finstilta innan du tecknar ett låneavtal. En del mindre seriösa aktörer skyltar med räntefria lån som senare visar sig vara bland marknadens dyraste pga deras skyhöga avgifter.

Billigare online-lån?

Generellt sett är det billigare att ansöka om lån online än hos ditt lokala bankkontor. Flertalet privatbanker har under senare tid börjat anamma snabblåneföretagens effektiva metod som grundar sig i att endast erbjuda lån online och numera går det att ansöka om smålån via nätet hos bland annat Nordea, Handelsbanken och Swedbank.

Billigaste långivaren?

Att hitta rätt snabblån utan UC kan vara klurigt när utbudet är så stort som det är på den svenska marknaden. Spara tid och pengar genom att jämföra olika lån automatiskt via en jämförelsetjänst. Dessa är oftast helt gratis och kan på bara någon minut ta fram det bästa lånet utifrån dina villkor och förutsättningar. Ett bra exempel är Lånautankreditupplysning.se. Förutom att du får en enkel översikt av marknadens 35 populäraste snabblån visar tabellen också endast de lån som går att söka utan kreditupplysning (eller UC). Låna uppåt 80 000 kr utan att en enda kreditupplysning hos UC görs. Här kan du söka marknadens billigaste lån utan att det påverkar din kreditvärdighet!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.